top of page

STAKKO Z 

Stakko front mrt 2022.jpg

                           Spartan            Servus

                                                   Gottilde

Stakkato                     
                           Pia                   Pygmalion

                                                   Goldfeder


                          Clay                  Contender
                                                    Helena

Cleopatra         

                          Kalisca              Jalisco B
                                                    Regatta  V. Rieko XX                      

Stokmaat: 1,70 m   Geboren in 2019   Kleur: ZwartGekeurd: AES – veulens worden opgenomen in BWP, Z, SBS en AES.

Dekgeld: € 600 incl. btw (voorschot € 200 te betalen bij de eerste dekking, € 400 bij dracht op 15 oktober in het jaar van de dekking)

 

Dagelijks beschikbaar met VERS SPERMA, garantie op levend veulen tot 48 uur. 

 

Stakko Z is een prachtige, zwarte, temperamentvolle hengst, hoogbenig en langgelijnd. Hij heeft een zeer ruime stap, een expressieve draf en een krachtige, gedragen galoppade. Hij is zeer voorzichtig op de sprong, met een goed voorbeen, uitstekend ruggebruik en extra veel vermogen.

Vader is de bekende sport- en fokhengst Stakkato. Vanaf 1997 werd Stakkato voor de fokkerij ter beschikking gesteld door het Landesgestüt in Celle. Onder de naam Argelith Stakkato werd hij door Eva Bitter uitgebracht in de springsport. In 1998 heeft Stakkato in Warendorf het Bundeschampionat voor 5-jarigen gewonnen. Vanaf 2003 is de hengst met succes op internationale springwedstrijden uitgekomen. Stakkato heeft geweldig gepresteerd in de fokkerij. Er zijn meer dan 350 nakomelingen in de internationale springsport uitgebracht. Opvallend is dat veel van Stakkato’s dochters moeder zijn geworden van goedgekeurde hengsten. Stakkato staat momenteel mee aan de top van de springpaarden/fokkerij.

 

Vader van de moeder is de hengst Clay, die zelf zeer verdienstelijke sportpaarden heeft geleverd en die een zoon is van de stempelhengsten Contender en Landadel. Contender was een hengst met fantastisch mooie lijnen en veel charme. Hij heeft ruim 180 goedgekeurde zonen en talloze internationale sportpaarden gegeven. Landadel op zijn beurt stond in zijn categorie op nummer 1 in de springpaardenfokkerij in de jaren 90.

 

V.M.M. is de alom geprezen fokhengst Jalisco, die zelf de Olympiade sprong in 1988 en de vader is van onder andere Quidam de Revel, Papillon Rouge, Quito de Baussy, Olisco, Rochet M, allemaal internationale kampioenen.

 

Daarna komt de volbloedhengst Rieko XX, een mooie hengst met een modern type, kader en maat. Rieko XX zelf is doorfokt met de bloedlijnen die we terugvinden bij de betere goedgekeurde volbloedhengsten die gebruikt werden in de warmbloedfokkerij, zoals Cottage Son XX, Rantzau XX, Furioso XX, Fra Diavolo XX, Ladykiller XX enz. Zijn dochter Regatta, overgrootmoeder van Stakko Z, gaf de goedgekeurde hengsten Harcos (KWPN) en de Almé-zoon James (stamboek Mexico). Uit de moeder van Stakko Z komt de Ramiro-zoon Rieko die zelf 1.40m springt. Verder zijn er nog verscheidene sportpaarden te vinden uit deze stam.

Hauteur au garrot : 1,70 m   Né en 2019   Couleur : NoirAdmis: AES – poulains inscrits dans le BWP, Z, SBS en AES.

 

Prix de la saillie: € 600 TVA incl. (acompte € 200 à payer à la première saillie, € 400 quand la jument est pleine au 15 octobre dans l'année de la saillie)

 

SPERME FRAIS disponible tous les jours, garantie au poulain vivant jusqu'à 48 heures. 

 

bottom of page