top of page

Feliciano

DIEPVRIES  / CONGELE

                              Irco Polo                     Marco Polo

                                                                  Lottie

Irco Marco                     
                               J. Cetsie                      Sportman

                                                                  Frieda


                              Utrillo                         Ernoe
                                                                  Anisette

Felicia
                              Valencia                      Vallon XX
                                                                  Lysett

Geboren in 1986 in Zweden
Kleur : Donkerbruin

 

Gekeurd /Admis: ZWEEDS WARMBLOED, ZANGERSHEIDE
VEULENS KUNNEN WORDEN OPGENOMEN BINNEN BWP,
sBs EN Z

Dekgeld : 500 Euro bij dekking en 500 Euro bij drachtigheidFeliciano werd gekeurd als A-hengst en behaalde de eerste plaats op de hengstenproef in Zweden, waar hij de hoogste punten scoorde voor springen. Zijn vader, Irco Marco en zijn grootvader, Irco polo liepen ook al internationaal. Moeder Felicia komt op haar beurt uit de beroemde Spinda-familie, en won verscheidene 1,40 meterparcoursen onder Ted Natterqvist. Grootmoeder Valencia, tenslotte, liep eveneens succesvol in de sport, net als vele van haar nakomelingen .

Feliciano behoorde tussen 1995 en 2001 tot de absolute wereldtop. Hij presteerde op de Olympische Spelen van Sydney en tijdens de Europese Kampioenschappen in Hickstead (12de), won o.a. de Wereldbeker in Aarhus en was tweede in de Wereldbeker van Oslo, won een 1,60 meter-proef in Calgary en de Grote Prijs van Nordik, zowel in 1998 als het jaar nadien. Bovendien was hij opgenomen in het Zweedse team voor het Wereldkampioenschap in Rome en plaatste hij zich voor de Wereldbekerfinale in Helsinki.

In januari 2004 werd Feliciano uitgeroepen tot Elitehengst, dankzij de excellente prestaties van zijn nakomelingen, zowel in de fokkerij als de sport. Zo leverde deze hengst in 2002 en 2003 de kampioen van de zesjarigen , alsook de GP-winnaars Y.R.Fellini en Foxtrot. Dochter Carmen Ghia behaalde de tweede plaats in de Zweedse Kampioenschappen, was geplaatst in de GP van Budapest en correct in de Nations Cup. De zevenjarige Isaac was winnaar van de 1,45 meter -finale te Strölsholm. De GP-winnaar, Filipin, werd gekeurd in Italië en de Zweeds gekeurde hengst Hip Hop was tweede bij de kampioenschappen voor vierjarigen.

Né en 1986 en Suède
Couleur: Bai foncéCertifié /Admis: ZANGERSHEIDE, SUEDE
POULAINS INSCRITS DANS LE BWP, ZANGERSHEIDE et SBSPrix de la saillie: 500 Euros à la saillie et 500 Euros si la jument est pleine 

bottom of page